Så här arbetar vi på menskollen.se

Mensförskjutning på nätet – en bra idé

Det är inte all kontakt med läkare som fungerar på nätet, 15 procent ungefär. Och en är vid förskjutning av menstruation. Vi kan med dina svar på några medicinska frågor om din hälsa göra en bedömning om metoden fungerar för dig. Det är samma frågor som en läkare på en vårdcentral ställer och ingen provtagning behövs. Är du frisk och läkaren gör bedömningen att du kan få preparat för mensförskjutning har du snart ett recept och du kan hämta ut ditt läkemedel på närmsta apotek. När du söker läkarbedömning hos oss sparar du tid för både dig och vårdpersonalen. Ett besök hos oss kostar dessutom samhället bara ungefär en fjärdedel av ett fysiskt besök på vårdcentral – en bra idé helt enkelt.

​​Ibland har du faktiskt helt rätt!

Det är till och med så att du ganska ofta har rätt. Till exempel, i hela 90 procent av fallen där en kvinna med erfarenhet av urinvägsinfektion misstänker infektion i urinvägarna så har hon rätt. Det är verkligheten för alla de diagnoser vi fokuserar på. Därför vågar vi vända på konceptet "gå till doktorn". Vi låter dig som patient söka den vård du anser mest passande för dina besvär. Vi avgör snabbt om du kan få vård av oss och återkommer direkt till dig inom 30 minuter.

jobbar

"Det här måste gå att göra mer effektivt"

Våra vårdtjänster är skapade och utvecklade av läkare. Det var vår grundare och medicinskt ansvariga läkare Matilda Lundblad som efter många år på vårdcentral såg att vissa patientgrupper hade onödigt långa stunder i väntrummet. Hon såg också kollegor med för mycket administrativt arbete som tog tid från patienterna.

— Det här måste gå att göra mer effektivt, sa Matilda.

Sagt och gjort. Sedan 2016 har vi bedrivit vård med patientens behov i fokus. Först ut va urinkollen.se och sedan har vi fyllt på med kollar som passar bäst på nätet. Vi jobbar för att du som patient ska få så effektiv vård som möjligt - utan att tumma på säkerhet och kvalitet. Vi tycker också att det är viktigt att läkare gör det som läkare är bäst på – att ge vård!

Det ska vara enkelt att få rätt vård!

Vi är redan idag effektivast i branschen för de diagnoser vi jobbar med och vi jobbar ständigt med att göra våra tjänster bättre. Vi vill att våra kollar ska leverera vård som är lättillgänglig och jämlik för alla. Det är viktigt att alla ska känna sig bekväma och trygga i kontakten med oss. Har du synpunkter på vårt arbete får du gärna höra av dig till doktor@kollarna.se

Menskollen.se är registrerad som vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen (GDPR), patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Menskollen.se drivs av det svenska bolaget InnovDr AB 559059-3256.

InnovDr AB Grundat: 2016 VD: Matilda Lundblad Medicinskt ansvarig: Specialistläkare Matilda Lundblad Dataskyddsombud: Maria Gners mail: dataskyddsombud@doktor.se